Training voor leidinggevenden

Als leidinggevende moet je eigenlijk wel een schaap met duizend poten zijn. Er wordt veel van je verwacht. Rond werkdruk is het allereerst belangrijk dat je je eigen werkdruk onder controle hebt. Ook zul je graag je steentje bijdragen aan het gezond houden van de werkdruk van je medewerkers. Je hebt daar veel invloed op! Met je communicatie, complimenten of kritiek en met je beslissingen kun je de werkdruk doen oplaaien en -gelukkig- vaak ook blussen!

Voor wie

Voor leidinggevenden die hun vaardigheden willen ontwikkelen.

Zo pak je het aan

  • Goed voorbeeld doet goed volgen. Wie rustig maar toch hard en efficiënt werkt straalt zijn zelfvertrouwen en competenties vaak uit naar zijn medewerkers. Ben je zelf niet goed in balans? Je eigen werkdruk te hoog? Ga ermee aan de slag. Ook daarmee geef je het goede voorbeeld aan je medewerkers.
  • Ieder mens ervaart zijn werk anders. Door de werkdrukbeleving van je medewerkers serieus te nemen, respecteer je de medewerkers. En behalve door naar je medewerkers te luisteren, kun je ook zien of de werkdruk voor hen te hoog is. Wil je hier meer over leren? Volg dan eens een training over werkdruk en stress.
  • Sta open voor feedback en vraag er zelf regelmatig om. Een blik in de spiegel helpt om jezelf alert te houden. Je stijl van leidinggeven en communicatie hebben effect op de werkdruk van je medewerkers. Met een training ontwikkel je jezelf én leer je hoe je je medewerkers met werkdruk goed kunt begeleiden

Meer weten

  • Wil je eerst met je eigen werkdruk aan de slag? Kijk dan eens in deze catalogus bij test je werkdruk en individuele training omgaan met werkdruk.
  • Op zoek naar trainingen rond leidinggeven en werkdruk? Er zijn veel grote en kleine aanbieders op internet te vinden. Check vooraf of de training bij jouw wens en kennis en ervaring aansluit. Je kunt ook bij coachend leidinggeven alvast wat inspiratie opdoen.

Wat levert het op

Om maximaal rendement uit de training te halen is het belangrijk om goed gemotiveerd voor de training te zijn. Het is aan te raden een training te volgen die over een langere tijdsperiode verdeeld is en om het geleerde regelmatig in de praktijk te oefenen. Op de langere termijn zullen leidinggevende en medewerkers, afhankelijk van welke training gevolgd is, minder werkdruk ervaren.