Nieuws

Welkom op de nieuwspagina van Gezond Uitgeven! Hier lees je alles over de nieuwste initiatieven en ontwikkelingen gericht op het bevorderen van een gezonde werkomgeving in de uitgeverijsector. Van mentale gezondheid en ergonomie tot duurzame werkpraktijken, we bieden waardevolle informatie en tips om gezondheid en welzijn op de werkvloer te verbeteren. Blijf op de hoogte van de laatste trends, handreikingen en trainingmogelijkheden die bijdragen aan een gezondere en productievere uitgeverijomgeving.

Naar Gezond uitgeven

8 juli, 2021

Arbocatalogus Gezond Uitgeven positief getoetst

In juli 2021 is de Arbocatalogus Gezond Uitgeven! opnieuw positief getoetst door de Inspectie SZW nadat deze in opdracht van sociale partners geheel was geactualiseerd. De arbocatalogus geeft weer hoe uitgeverijen voor de onderwerpen werkdruk (als onderdeel van psychosociale arbeidsbelasting) en beeldschermwerk aan hun zorgplicht kunnen voldoen.

Lees verder Lees verder

25 mei, 2021

Fit op jouw manier

Mensen die met kleine stappen vooruit fitter willen worden, kunnen terecht op de website fitopjouwmanier.nl. Deze campagne wil laten zien dat kleine stapjes zeker ook de moeite waard zijn. En dat er voor iedereen een manier te vinden is om te beginnen.

Lees verder Lees verder

16 september, 2020

Handleiding preventiemedewerker

De SER en de Stichting van de Arbeid hebben recentelijk een handleiding ontwikkeld om de taken van preventiemedewerkers duidelijker te maken voor werkgevers en werknemers.

Lees verder Lees verder

3 april, 2020

Thuiswerken in coronatijd

Niet iedereen beschikt over een geschikte werkruimte. Een werkplek in de keuken of op zolder is wennen. Het is soms behelpen, zeker met kinderen om je heen. Hoe kun je dan toch zo gezond en relaxed mogelijk thuiswerken?

Lees verder Lees verder